Prepelite japoneze: informatii despre cresterea si istoria prepelitelor

Informatii generale prepelite japoneze

Prepelite japoneze Prepelite japoneze

Prepelita japoneza este cunoscuta ca prepelita faraon in SUA si ca prepelita de miriste sau comuna in Europa. Atunci cand sunt crescute pentru carne, alimentatia prepelitelor consta in foarte multe proteine, de aceea ajung la greutati de 180-200g, insa in mod normal femela cantareste 150g si masculul 120g. Ele pot sa aiba penajul cafeniu, auriu, maro-inchis sau sa fie pestrit. O prepelita ajunge la maturitate in 40 de zile, cand incepe sa depuna si primele oua si are nevoie de aproximativ 20-25 de grame de hrana zilnic, insa cantitatea scade uneori in zilele foarte calduroase. Aceasta pasare poate sa produca 340-350 de oua pe an si este rezistenta la boli atunci cand sunt respectate regulile de hranire si igiena.

Istoria prepelitelor japoneze

Prepelita japoneza este originara din Asia de Est. Prepelitele salbatice sunt pasari migratoare, care traiesc in iarba sau pe terenurile cultivate. O prepelita japoneza tipica are penele de un galben-maroniu patat, cu o banda de un crem deschis care porneste de la ochi spre spatele capului, insa penajul lor poate sa fie si alb, alb cu pete negre, roscat-maroniu cu pete sau crem-maroniu cu pete. Prepelita adulta ajunge la o inaltime de 20 cm si la o greutate medie de 150g.

Domesticirea prepelitei japoneze a inceput inca din secolul al XIV-lea. La inceput, ele erau cunoscute ca pasari de vanat, insa mai tarziu a luat amploare aspectul comercial al cresterii prepelitelor datorita oualor si carnii lor delicioase. Cea mai mare revolutie comerciala a avut loc in anul 1910, cand s-a facut divizarea in doua grupe a pasarilor: pentru carne si pentru productia de oua. In zilele noastre, prepelita nu este cea mai populara pasare in randul crescatorilor, desi merita mai multa atentie. Prepelita domesticita si-a pierdut abilitatea de a isi face cuib sau de la cloci ouale, de aceea este necesar un incubator daca doriti pui.

Cresterea prepelitelor japoneze

Cand este vorba de prepelite ouatoare, rata cea mai buna este de trei femele pentru un mascul. Ele ajung la maturitate in 40 de zile si depun oua 14-15 luni, daca sunt crescute in conditii bune.

Comentarii

prepelite user default
sergiu pe data de 06.05.2012 ora 19:04 a scris:
da bune si aceste informati pentru inceput ma intereseaza tot mai mult despre prepelite
raspunde

Adauga un comentariu

o vom folosi pentru verificare; daca nu se introduce o adresa valida, comentariul nu va fi publicat

nu se accepta comentarii scrise numai cu majuscule sau care contin injurii; va rugam incercati sa nu folositi comentariile pentru a adresa intrebari, aveti la dispozitie adresa de email contact@prepelite.net

fara reclama

Multumim

Nume:
Email *obligatoriu:
Comentariu:
contacteaza specialistul nostru Crescatori de prepelite

formular inscriere crescator

foarfeca oua prepelite pret oua prepelita ferma prepelite cura cu oua de prepelita custi prepelite oua de prepelita copii prepelite ouatoare prepelite japoneze retete prepelite